Skip to main content

Seychelles het verlede week sy grense heropen vir Suid-Afrikaanse besoekers nadat hulle reis laat in November opgeskort het ná die ontdekking van die Omicron-variant.

Die gewilde eiland Seychelle het sy toegangs- en verblyfvoorwaardes vir reisigers opgedateer wat Donderdag in werking getree het. Die jongste wysigings verwyder Suid-Afrika, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mosambiek, Namibië en Zimbabwe van sy lys van beperkte lande.

Die eilandnasie aan die kus van Oos-Afrika het aanvanklik op 27 November reis uit dié lande opgeskort, net twee dae nadat Suid-Afrika die ontdekking van ‘n nuwe koronavirusvariant, Omicron, aangekondig het.

Die Seychelle was nie die enigste een wat reisbeperkings teen Afrikalande ingestel het nie. Binne ‘n week na die Omicron-ontdekking het ongeveer 70 lande reis uit Suid-Afrika en sy buurlande verbied.

Opgedateerde toegangs- en verblyfvoorwaardes wat deur die ministerie van gesondheid van die Seychelle gepubliseer is, maak die eilandnasie effektief oop vir alle buitelandse besoekers, met sekere voorwaardes voor die reis en na aankoms.

Daar word van elke reisiger ouer as 2 verwag om ‘n negatiewe Covid-19 PCR-toetsuitslag voor te lê wat binne 72 uur voor die vertrek na Seychelle gedoen moes wees. Hierdie negatiewe toetsuitslag, en ander gesondheidsdokumente, sal vereis word om ‘n Gesondheidsreismagtigingsvorm te voltooi.

Hierdie gesondheidsreismagtigingsproses is verpligtend vir alle besoekers wat na die Seychelle reis en sluit die passasier se paspoortbesonderhede, kontakinligting en reisplan in.

Geldige reis- en gesondheidsversekering om koronavirusverwante kwarantyn en behandeling te dek is ook verpligtend.

“Toegangs-/verblyftoestande sal nie deur Covid-19-inentingstatus geraak word nie, maar besoekers word sterk aangemoedig om ten volle ingeënt te word voor reis,” lui die jongste reisadvies wat deur die Seychelles-ministerie van gesondheid uitgereik is.

Die Seychelles se Health Travel Authorization voeg by dat ‘n “sertifikaat van inenting ‘n voordeel is” vir reisigers.

Besoekers word ook aangemoedig om in gesertifiseerde toeriste-instansies te bly. Diegene wat verkies om dit nie te doen nie, sal op die vyfde dag van hul verblyf ‘n PCR-toets moet ondergaan.

Reisigers wat in noue kontak gekom het met iemand wat positief vir Covid-19 getoets het, kan dalk vereis word om hulself te isoleer. Die enigste keer dat ‘n reisiger tot kwarantyn gedwing sal word, volgens die ministerie van gesondheid, is as hulle self positief toets.

Leave a Reply

error: Content is protected !!