Skip to main content

President Cyril Ramaphosa sê Suid-Afrika se regerende ANC het meer hernuwing nodig sodat hulle die party kan herbou.

“Hoewel belangrike vordering gemaak is met die hernuwing en herbou van die ANC sedert die 54ste Nasionale Konferensie, is daar nog baie om te doen. Die organisasie is verswak deur korrupsie, weerstand teen hernuwing en kontroversies waarby ANC-leiers betrokke is.” Dit was Suid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa se uitlatings tydens die 110de herdenking van die stigting van die African National Congress (ANC) waaroor hy ook as president voorsit.

Ramaphosa se toespraak het ook sekere uitdagings uitgelig wat die land in die gesig staar, insluitend die hoë koerse van misdaad, grondhervorming, geweld en ander maatskaplike probleme, soos dwelm- en alkoholmisbruik in gemeenskappe.

“Die ANC bly stewig gewortel onder die progressiewe magte van die wêreld, en hy moet voortgaan om die Afrika-agenda te bevorder, veral namate die historiese Afrika Kontinentale Vryhandelsgebied in werking tree. Geïnspireer deur die geloofsbelydenis van Pan-Afrikanisme, moet ons saamwerk met progressiewe kragte om die Afrika-unie se Agenda 2063 na te streef en die bereiking van ‘n meer regverdige en regverdige wêreldorde,” het hy gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!