Skip to main content

Die ‘Deurlopende Veiliger Feesseisoen’-operasies in die Suid-Kaap het positiewe resultate opgelewer met die inhegtenisneming van 185 verdagtes vir verskeie oortredings tydens operasies wat Donderdag, 30 Desember 2021, begin het, en vanoggend om 06:00 afgehandel is.

Die gekombineerde pogings van verskeie polisie-eenhede en eweknieë van verkeer sowel as wetstoepassing het verder ook gelei tot die arrestasie van 21 verdagtes vir dwelmverwante oortredings en 14 vir die bestuur van motorvoertuie terwyl hulle onder die invloed van drank was.

Verlede Vrydag het lede van Eden Cluster Crime Combatting Team in samewerking met die Wes-Kaapse provinsiale verkeersbeamptes ‘n padblokkade op die N2-hoofweg by die ingang na George uitgevoer waar hulle ‘n Toyota Minibus-taxi afgetrek het. Nadat die voertuig deursoek is, het die polisie 300 Mandrax-tablette in die besit van een van die insittendes aan boord gevind het. Die polisie het beslag gelê op dwelms met ‘n geraamde straatwaarde van R18 000 en het daarna die 18-jarige verdagte in hegtenis geneem op ‘n aanklag van handel in dwelms.

Gister  het dieselfde span gereageer op inligting oor skade aan infrastruktuur en diefstal van nie-ysterhoudende metaal naby die munisipale stortingsterrein in George waar hulle by Munisipale Wetstoepassingsbeamptes op die terrein aangesluit het. Twee verdagtes van 19 en 30 jaar oud is in hegtenis geneem nadat ‘n groot hoeveelheid koperkabels in hul besit gevind is. Die geraamde waarde van die herwonne koperkabels word nog bepaal. Die twee staan ​​tereg op aanklagte van die besit van gesteelde items sowel as aanklagte wat verband hou met die diefstal, peuter met en vernietiging van infrastruktuur.

Dieselfde dag het Mosselbaai-polisielede vinnig gereageer op inligting oor onwettige dwelms toe hulle op drie mans by Crookstraat, Mosselbaai, toegeslaan het. Die mans is deursoek en die polisie het klein hoeveelhede Mandrax en Tik in hul besit gevind. Die lede het op die dwelms beslag gelê en die drietal, tussen 40 en 48 jaar oud, op aanklag van die besit van dwelms gearresteer.

Verder het gesamentlike pogings om drankmisbruik uit te roei daartoe gelei dat 295-liter drank gekonfiskeer is toe die polisie Donderdag ‘n onwettige drankwinkel by Knysna gesluit het. ‘n 50-jarige verdagte is daarna in hegtenis geneem op aanklag van die verkoop van drank sonder ‘n lisensie.

Ander arrestasies was vir aangemelde misdaad, geringe oortredings en oortredings van die Rampbestuurwet-regulasies.

Almal wat in hegtenis geneem is, sal na verwagting in verskeie howe verskyn sodra hulle aangekla word.

Die Wes-Kaapse polisiebestuur het die lede geprys vir hul waaksaamheid wat tydens die feestyd ontplooi is. Verhoogde polisiesigbaarheid asook blouligpatrollies by ontspanningsplekke waar groot groepe mense bymekaarkom, sal gedurende die res van die vakansietydperk asook daarna voortduur om te verseker dat die publiek veilig is en veilig voel.

Leave a Reply

error: Content is protected !!