Skip to main content

Die DA doen ‘n beroep op president Ramaphosa om die aandklokreël voor Oujaarsaand te beëindig.

“Hospitalisasiesyfers is laag regoor die land. Omicron het bewys dat dit nie so ernstig is as vorige variante nie. Intussen het entstowwe bewys dat dit uiters doeltreffend is om mense teen ernstige siektes en dood te beskerm.

Die werklike krisis nou is die toestand van die ekonomie en wydverspreide lyding van verlies aan lewensbestaan.

“Die DA het nog nooit die aandklokreël gesteun nie, aangesien ons dit nog nooit as ‘n rasionele of regverdigbare ontkenning van vryheid gevind het nie. Maar nou meer as ooit glo ons dat dit eens en vir altyd opgehef moet word, en voor Oujaarsaand,” skryf die party in ‘n verklaring.

“Die beëindiging van die aandklokreël is ‘n maklike en logiese manier om die ekonomie ‘n hupstoot te gee, veral die restaurant- en geleentheidsbedryf, wat groot werkgewers is en groot druk geneem het en geweldige opofferings gemaak het tydens die pandemie.

“En nie net die ekonomie nie. Nasionale moraal het ook ‘n hupstoot nodig. Mense moet wettiglik saam met vriende en familie kan kom om die begin van 2022 en die einde van ‘n ongelooflike moeilike 2021 te vier.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!