Skip to main content

Cabo Delgado, die mees noordelike provinsie van Mosambiek, word steeds geteister deur konflik. Die provinsie ly sedert 2017 onder gewelddadige aanvalle van militante wat honderde duisende mense gedwing het om intern ontheemd te word. Oor 2020 het die konflik toegeneem.

In Maart 2021 het dit ‘n hoogtepunt bereik toe ‘n gekoördineerde en wrede aanval in Palma plaasgevind het, wat ‘n eens besige stad, die tuiste van Total se miljard-dollar-gasvervloeiingsinfrastruktuur, in ‘n spookdorp omskep het.

Die leërs van Mosambiek en ander geallieërde lande in die streek het die afgelope maande offensiewe geloods om beheer oor gebiede te herwin waaruit mense gevlug het. Sommige van die gebiede wat teruggeneem is, is voorberei of word voorberei vir diegene wat vertrek het om terug te keer.

Terselfdertyd het die onlangse offensiewe militante gedwing om uiteen te gaan en die geweld het verminder, maar daar is steeds gereelde uitbrake van konflik wat steeds mense dwing om te vlug.

Leave a Reply

error: Content is protected !!