Skip to main content

Amerikaanse intelligensie-agentskappe het beoordeel dat Saoedi-Arabië nou aktief aan sy eie ballistiese missiele met die hulp van China vervaardig.

CNN berig dat oor die ontwikkeling wat beduidende rimpel-effekte regoor die Midde-Ooste kan hê en die Biden-administrasie se pogings kan bemoeilik om die kernambisies van Iran, die Saoedi’s se voorste streeksmededinger, in toom te hou.

Dit is bekend dat Saoedi-Arabië in die verlede ballistiese missiele van China gekoop het, maar kon nog nooit sy eie bou nie. Tot nou toe, volgens drie bronne wat vertroud is met die jongste inligting.

Amerikaanse amptenare by talle agentskappe, insluitend die Nasionale Veiligheidsraad by die Withuis, is die afgelope maande ingelig oor geklassifiseerde intelligensie wat verskeie grootskaalse oordragte van sensitiewe ballistiese missieltegnologie tussen China en Saoedi-Arabië onthul, volgens twee bronne wat vertroud is met die jongste assesserings.

Leave a Reply

error: Content is protected !!