Skip to main content

 

Werknemers het eergister hul werk by ‘n juwelierswinkel in Pietermaritzburg CBD verrig toe hulle deur ‘n gewapende man gekonfronteer is. Hy het die werknemers met ‘n vuurwapen gedreig en hulle aangesê om al die juweliersware in ‘n plastieksak te plaas. Uit vrees vir hul lewe het hulle gedoen soos beveel en die juweliersware aan hom oorhandig.

Polisiebeamptes wat misdaadvoorkomingspligte uitgevoer het, het ‘n klag dat ‘n rooftog aan die gang was ontvang en saam met ander wetstoepassingsagentskappe na die besigheidsperseel gehaas. By aankoms op die toneel het die verdagte die polisie gewaar en losgebrand. ‘n 55-jarige polisiesersant is in die buik gewond. Die verdagte het sy vuurwapen op die tafel neergesit en homself aan die polisie oorgegee nadat hy twee skietwonde aan die regter boonste kant van sy bors en linkerarm opgedoen het. Die polisiebeampte en die verdagte is na die hospitaal gehaas vir mediese aandag.

Die 36-jarige verdagte is onder polisiebewaking in die hospitaal en sal in die Pietermaritzburg-landdroshof verskyn op aanklagte van poging tot moord, besit van ‘n ongelisensieërde vuurwapen en roof sodra hy ontslaan is.

Leave a Reply