Skip to main content

Berigte uit Suid-Afrika dui daarop dat president Emmerson Mnangagwa se administrasie hard veg om Zimbabwiërs in Suid-Afrika daar te hou, ten spyte van Tswane wat gedreig het om hulle die trekpas te gee.

Die Suid-Afrikaanse regering het aangedui dat dit nie die tydelike werkpermitte wat aan Zimbabwiërs gegee is gaan hernu nie, wat impliseer dat honderdduisende sal moet terugtrek huis toe wanneer hulle aan die einde van die jaar verval.

Volgens ‘n berig in ‘n Zimbabwe koerant blyk dit dat Harare nie gretig is om sy burgers binnekort terug te hê nie te midde van ‘n verslegtende ekonomie, en die besef dat dit ‘n gesukkel gaan afgee om die enorme hoeveelheid landsburgers terug te ontvang. Zimbabwe amptenare werk dag en nag in ‘n poging om die terugkeer te stuit, veral met die oog op die algemene verkiesings op die horison.

Aaron Motsoaledi, die minister van binnelandse sake, weer na bewering druk af van sy Zimbabwiese kollegas wat by sy regering pleit om nie meer as 250 000 mense wat die permitte toegeken het, te deporteer nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!