Skip to main content

Die ANC se hoof van die presidensie, Sibongile Besani, sê president Cyril Ramaphosa het nie skenkers weggesteek of beskerm in ‘n uitgelekte klankgreep van die party se nasionale uitvoerende komitee (NUK) vergadering nie.

Terwyl die ANC op pad is na sy nasionale verkiesingskonferensie in 2022, spook die skaduwee van veldtogfinansiering steeds by Ramaphosa en die regerende party. ’n Klankopname wat uitgelek is van ’n ANC NUK-vergadering het wyd op sosiale media gesirkuleer, met verskillende interpretasies.

“Ondersoeke sal aan die lig bring dat baie openbare geld gebruik is (om politieke veldtogte te finansier). Ek het gesê, in hierdie geval is ek bereid om op die swaard te val, sodat die CR17-veldtog, ja, die enigste is een waarna gekyk moet word en nie die ander nie, want die beeld van die African National Congress is waaroor ek die meeste besorg is,” het Ramaphosa gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!