Skip to main content

‘n Student aan die Universiteit van Kaapstad, Kai Goodall, se Pedal ‘n Spin-voetaangedrewe wasmasjien het hom as die wenner van die ‘RS Components International People.Planet.Product Student Design Challenge’ laat uittree.

Goodall, ‘n maatskaplike innoveerder van hart, is ‘n meestersgraadstudent te die Departement van Elektriese Ingenieurswese in die Fakulteit Ingenieurswese en die Bou-omgewing. Hy was die enigste Afrika-kandidaat onder ses finaliste; drie was van universiteite in die Verenigde Koninkryk en twee was van Singapoer.

“Dit was ‘n wonderlike ervaring om betrokke te wees by ander slim studente van regoor die wêreld, aangesien hulle elkeen unieke idees na die tafel gebring het,” het hy gesê. “Dit is ‘n ongelooflike mylpaal in my ingenieursloopbaan wat ek altyd sal koester,” het Goodall aan allAfrica gesê.

Volgens Goodall, en gegewe die groeiende probleme verbonde aan elektrisiteitskoste, voorsiening en dienste, veral in gebiede met gebrekkige hulpbronne, bied ‘n selfgeaktiveerde toestel opsies aan armer gemeenskappe en afgeleë groepe regoor die wêreld. “In ‘n era van klimaatsverandering wil mense hul koolstofvoetspoor en afhanklikheid van fossielbrandstowwe verminder.” Met die waarskynlikheid van voortgesette elektrisiteitsonderbrekings in Suid-Afrika, word meer gegoede huishoudings ook geteiken sowel as diegene wat kies om van die netwerk af te leef, onafhanklik van Eskom.

Leave a Reply

error: Content is protected !!