Skip to main content

Die instelling van die nuwe Administratiewe Beregting van Padverkeersoortredings (Aarto)-stelsel in die komende maande sal ‘n beduidende impak hê op enigiemand wat in Suid-Afrika bestuur, met die volgende fase van die skema wat geskeduleer is om in Januarie 2022 te begin.

Die Aarto-stelsel, wat teen Julie 2022 ten volle ingestel sal wees, sal bestuurders en vlootoperateurs wat aan verkeersoortredings skuldig bevind word, penaliseer deur strafpunte op te lê wat kan lei tot die opskorting of kansellasie van lisensies, professionele bestuurspermitte of operateurskaarte.

Fase 1 van die Aarto-stelsel, wat van Julie tot September 2021 gestrek het, het meegebring dat die Padverkeersoortredingsagentskap (RTIA) sy nasionale voetspoor vergroot het deur sewe diensafsetpunte en aanlyndienste soos die Aarto-webwerf en die implementering van die Aarto-mobiele toepassing te implementeer.

In fase 2 van die projek, wat tussen Oktober en Desember 2021 geloop het, sal die Aarto in 67 plaaslike en metropolitaanse munisipale gebiede aanlyn kom, het die agentskap gesê.

In fase 3 van die projek, wat in die nuwe jaar sal begin, sal die Aarto in die oorblywende 144 plaaslike en metropolitaanse munisipale gebiede aanlyn kom.

Die agentskap het gesê dat die projek nog op koers is vir al vier fases, met die nuwe puntestelsel en bestuurderrehabilitasieprogram wat op 1 Julie 2022 in werking tree, berig BusinessTech.

Die Aarto-stelsel onderskei steeds tussen oortreding en kriminele oortredings, en bestuurders wat ernstige oortredings soos dronkbestuur pleeg, sal steeds strafregtelike straf in die gesig staar.

“Onder die Aarto-stelsel sal ‘n bestuurder/operateur met nul punte begin, en die aantal punte sal afhang van die aard van die oortreding,” het die RTIA se Monde Mkalipi in ‘n November-aanbieding gesê.

Beide bestuurders en operateurs het ‘n puntedrempel van 15, waarna hul lisensie opgeskort sal word. ‘n Punt sal elke drie maande afgetrek word en bestuurder/operateurs kan by verstryking van die opskorting aansoek doen om ‘n lisensie terug te kry, het hy gesê.

Terwyl werklike boetes en strafpunte nog nie amptelik in die koerant gepubliseer is nie, het Mkalipi wel ‘n oorsig verskaf van die boetes en strafpunte wat oortredende bestuurders waarskynlik onder die nuwe stelsel sal ontvang.

Dit sluit ‘n R500- en een strafpuntoortreding in vir bestuur terwyl ‘n foon gebruik word, sowel as ‘n boete van R750 en twee strafpunte vir meer as 20 km/h oor die spoedgrens in ‘n aangewese sone.

Mkalipi het gesê dat bestuurders/operateurs oortredings op verskeie maniere sal kan betaal, insluitend by bestuurslisensie-toetssentrums. Hy het genoem dat motoriste ook Pay@-fasiliteite by gewilde kleinhandelaars sal kan gebruik soos:

Builders Warehouse

Checkers

Makro spel

Spar

Shoprite

U-Save

Leave a Reply

error: Content is protected !!