Skip to main content

Die Gautengse plaaslike afdeling van die hooggeregshof het Hlaudi Motsoeneng, die voormalige bedryfshoof van die Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasie (SAUK), beveel om minstens $723 000 (R11,5 miljoen) terug te betaal van ‘n “suksesfooi” wat in 2016 deur die uitsaaier se bestuurs- en nominasiekomitee aan hom betaal is.

“Motsoeneng was nie ‘n onskuldige omstander in dit alles nie. Hy het hom voorgeneem om ‘n voordeel te bekom waarop hy nie geregtig was nie, met die wete dat sy dienskontrak nie bonusse toelaat nie. Die enigste redelike afleiding wat gemaak moet word, is dat hy dié betaling ontvang het in omstandighede wat hy geweet het, of moes geweet het, dat hy nie daarop geregtig was nie, dit was onregmatig,” lui die uitspraak.

Motsoeneng is afgedank ná bewerings dat hy joernaliste wat later heraangestel is geteiken, geskors en afgedank het, verslaggewing oor diensleweringsbetogings verbied het, gelieg het oor sy kwalifikasies en verantwoordelik was vir die wanbestuur van fondse by die korporasie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!