Skip to main content

‘n Hof in Viëtnam het Dinsdag ‘n joernalis en prominente dissident vir nege jaar tronk toe gestuur vir anti-staat aktiwiteite, het haar prokureurs en staatsmedia gesê, in ‘n saak wat die aandag van internasionale menseregtegroepe getrek het.

Pham Doan Trang, wat materiaal gepubliseer het oor menseregte en beweerde polisiebrutaliteit in Viëtnam, is volgens haar regspan en staatsbeheerde media skuldig bevind aan “propaganda teen die staat” deur ‘n hof in Hanoi, berig Reuters.

Ten spyte van ingrypende ekonomiese hervorming en toenemende openheid vir sosiale verandering, behou Viëtnam se regerende Kommunistiese Party streng mediasensuur en duld min kritiek.

“Dit is ’n lang vonnis, naby aan die maksimum termyn vir sulke aktiwiteite,” het een van haar prokureurs, Nguyen Van Mieng, gesê en bygevoeg dat Trang nie by die verhoor skuld beken het nie en hulle sal later vergader om ’n moontlike appèl te bespreek.

Trang (43) is ure ná ‘n jaarlikse menseregtedialoog tussen die VSA en Viëtnam in Oktober verlede jaar aangehou, ‘n arrestasie wat volgens die Amerikaanse ambassade vryheid van uitdrukking kan beïnvloed.

Leave a Reply