Skip to main content

Sterftes in Suid-Afrikaanse myne, wat die wêreld se diepste goud- en platinumbedrywighede insluit, het vir ‘n tweede agtereenvolgende jaar gestyg namate werkersveiligheid verswak het.

Die sterftes tot dusver vir 2021 was 69, in vergelyking met verlede jaar se 48, die departement van minerale bronne en energie het gister in ‘n verklaring gesê, dat in 2019 het 51 mense gesterf. Dit was die laagste aantal sterftes op rekord, voordat dit verlede jaar tot 60 geklim het.

Mynwerkers wil veiligheidspraktyke verbeter om vervoerverwante ongelukke en mynskagte wat inval aan te spreek. Dit was die hoofoorsaak van sterftes, het die ministerie in’n verklaring gesê wat tesame met die Mineraleraad van Suid-Afrika uitgereik is. Die bedryf, wat meer as 450 000 mense in diens het en sowat 8% van die ekonomie uitmaak, het voorheen oor etlike dekades ‘n afname in sterftes gesien.

“Dit is die tweede agtereenvolgende jaar van regressie in sterftes en die bedryf se belanghebbendes moet betrek word om die onaanvaarbare situasie dringend aan te spreek,” het hulle gesê.

Sibanye Stillwater Bpk. het Vrydag gesê dat vier werkers in twee afsonderlike voorvalle by sy platinum- en goudmyne gesterf het, wat die dodetal vir 2021 by sy bedrywighede tot 18 laat styg het. Die mededingende myn Impala Platinum Holdings Bpk. het ook vier sterftes in twee afsondelike voorvalle by sy myne in Rustenburg aangemeld.

Leave a Reply

error: Content is protected !!