Skip to main content

Die nuwe doelontwerpte Netcare Alberton-hospitaal, wat tans in aanbou is op die terrein van die voormalige Newmarket-renbaan, is amper voltooi.

Konstruksie van die moderne fasiliteit is in ‘n gevorderde stadium en die hospitaal sal na verwagting in April 2022 sy deure vir pasiënte oopmaak.

Grondwerke om die terrein voor te berei vir die bou van die lang verwagte fasiliteit het in April 2019 begin, en ongeveer 117 000 kubieke meter grond is oor sowat sewe maande van die terrein verwyder. Meer as ses miljoen bakstene is tot op hede gelê, en die nuwe gebou sal teen die tyd wat dit voltooi is, minstens 183 ton staal en 38 600 vierkante meter vloer insluit.

“Die gebou sal vier verdiepings hoog wees in sommige areas, en drie verdiepings in ander, wat genoeg ruimte bied om die dienste wat tans by Netcare Union en Netcare Clinton hospitale aangebied word, baie gemakliker te huisves,” sê Jacques du Plessis, besturende direkteur van Netcare se hospitaal-afdeling.

Die hospitaal word in samewerking met die plaaslike sakeman, Riaan Jonker, en Nedbank ontwikkel deur ‘n gesamentlike onderneming, naamlik die Rejem-Linton (Nedbank) – Netcare Property Holdings Joint Venture.

Du Plessis verduidelik dat ‘n sleutelfokus van die projekimplementering was om aansienlike investering in plaaslike arbeid en besighede te verseker. Vir hierdie doel, en op die hoogtepunt van konstruksie, het die projek werk aan meer as 800 plaaslike mense gebied, meer as 90 plaaslike maatskappye is gebruik, en meer as R200 miljoen is aan plaaslike besighede en verskaffers bestee.

“Die Alberton-gemeenskap het geleidelik gegroei, en so ook die vraag na kwaliteit private gesondheidsorgdienste deur gemeenskappe in die area. Gegewe die aantal hoogs gespesialiseerde mediese behandelings wat by Netcare Union en Netcare Clinton hospitale verskaf word, word pasiënte van so ver as Mpumalanga en ander buurprovinsies, asook van buurlande, ook gereeld na die hospitale verwys vir behandeling.

“Ons beplan al vir meer as ‘n dekade om Netcare Union- en Netcare Clinton-hospitale na ‘n enkele, ultramoderne gesondheidsorgfasiliteit te verskuif wat die reeks dienste wat tans by die twee bestaande hospitale beskikbaar is, sal integreer.

“Die besluit om die twee hospitale in een vlagskipfasiliteit saam te smelt en dit na ‘n beter geposisioneerde perseel te verskuif, is geneem na uitgebreide studies om moontlike oplossings te ondersoek vir die feit dat die bestaande hospitale nie die nodige ruimte en kapasiteit het om in die groeiende vraag te voorsien nie. Die uitbreiding en opgradering van die huidige fasiliteite was nie ‘n lewensvatbare opsie nie,” het hy bygevoeg.

Die hospitaal met 427 is gerieflik geleë vir inwoners van die groter Alberton-omgewing en is ook maklik toeganklik vir pasiënte van verder.

“Talle tegnologies gevorderde en omgewingsvolhoubare kenmerke vorm ‘n integrale deel van die nuwe fasiliteit se ontwerp. Waardevolle insette is verkry van dosyne boukundiges, sowel as die spesialisgeneeshere wat by die bestaande twee hospitale praktiseer, om te verseker dat al die daaglikse bedrywighede binne die fasiliteit optimaal vaartbelyn sal wees,” merk Du Plessis op.

“Daar is ook heelwat beplanning gedoen om pasiëntgerief en gerief in die ontwerp in te sluit. Die uitleg van die nuwe fasiliteit sal minimale ontwrigting vir pasiënte verseker wanneer hulle toetse, skanderings of prosedures benodig, aangesien hierdie dienste maklik vanaf die sale toeganklik sal wees.”

Die moderne kraameenheid met ‘n toegewyde keisersnee, neonatale en pediatriese intensiewesorgeenhede (ICU’s), wat tans by die Netcare Clinton-hospitaal gesetel is, sal in ‘n veilige, ruim en selfstandige area op die derde verdieping gehuisves word.

Netcare Union Hospitaal se gespesialiseerde harteenheid, insluitend hartteater, ICU en kateteriseringslaboratorium, toegewyde hibriede, vaskulêre en laminêre vloeiteaters en slaaplaboratorium sal ook hul eie doelontwerpte en digitaal-geaktiveerde fasiliteite binne die Netcare Alberton Hospitaal hê.

Die radiologie-eenheid sal uitgebrei word om meer pasiënte stiptelik te bedien. Die fasiliteit sal maklik toeganklik wees vanaf die hospitaalsale vir bykomende pasiëntgerief.

“Gemeenskappe in die streek sal gerus wees om te weet dat die noodafdeling by die Netcare Unie-hospitaal, wat een van slegs drie privaat vlak I-geakkrediteerde traumasentrums in die land huisves, in die nuwe hospitaal uitgebrei sal word en steeds lewensredding sal bied,” sê Du Plessis.

“Die nuwe hospitaalontwerp maak voorsiening vir maklike toegang vir noodvoertuie en noodhelikopters, wat nood- en interhospitaal-lugambulansverplasings vanaf ‘n groter geografiese gebied moontlik maak. Die Netcare 911-basis wat op die perseel gevestig gaan word, sal naatloos met die noodafdeling saamwerk om pre-hospitaal noodsorg te verskaf op die toneel van ongelukke of mediese noodgevalle en op pad na die noodafdeling.” Nuwe spesialisgeneeshere en diegene wat tans by Netcare Union- en Netcare Clinton-hospitale praktiseer sal in gerieflike spreekkamers aan die voorkant van die hospitaal geakkommodeer word, langs die sale en intensiewesorgeenhede.

Bykomende gesondheidsorgdienste sal naby die spreekkamers gebaseer wees vir die bykomende gerief van dokters en pasiënte. “Ons is baie dankbaar teenoor inwoners vir hul geduld tydens hierdie konstruksiefase. Om te help om ontwrigting so ver moontlik vir omliggende verkeer op Ring-Oos en Voortrekkerweg te verminder, word konstruksiemateriaal wat vir die terrein bestem is, met ‘n gruiskonstruksiepad vervoer,” sê Du Plessis.

“Die ultra-moderne gekonsolideerde fasiliteit sal aansienlike waarde toevoeg deur gesondheidsorgdienste en infrastruktuur van die gebied te verbeter. Ons sien daarna uit om in die komende maande verdere besonderhede oor die vordering van die projek met die gemeenskap te deel,” het hy afgesluit.

Leave a Reply

error: Content is protected !!