Skip to main content

’n Gautengse Georganiseerde Misdaadondersoekspan het Woensdag ‘n klopjag op ‘n bergingsfasiliteit in Muldersdrift uitgevoer. Daar is beslag gelê op goedere ter waarde van meer as 50 miljoen rand asook ‘n vragmotor. ’n Verdagte is in hegtenis geneem vir die besit van gesteelde eiendom.

Die Georganiseerde Misdaadondersoek-afdeling het op 26 November inligting ontvang oor ‘n bergingsfasiliteit wat gebruik word deur ‘n sindikaat wat vragmotors kaap en pakhuise beroof. Die stoorfasiliteit is deur misdaadintelligensie onder observasie geplaas.

Die span wat die stoorfasiliteit dopgehou het, het bestaan ​​uit lede van Wes-Rand K9, Counter Narcotics Intelligence, Intelligence Collection en Huishoudelike Dwelmsmokkelary.

Tydens die klopjag het die polisie beslag gelê op kartonne vol sigarette, elektroniese huishoudelike toestelle, verskeie ander elektroniese toerusting en klere met bekende handelsmerke op. Voorlopige ondersoeke dui daarop dat hierdie teruggevonde goedere bestem was om op die swartmark in Johannesburg versprei en verkoop te word.

Die goedere waarop beslag gelê is, is positief verbind met die volgende gevalle: ‘n vragmotorkaping gedurende September 2021 in Heidelberg (die vragmotor se vrag het gimnasiumtoerusting en elektroniese goedere ingesluit); roof van ‘n pakhuis in Boksburg verlede maand waar sigarette ter waarde van sowat R36 miljoen gesteel is; roof van ‘n pakhuis in Parys, die Vrystaat, in Augustus 2021 waar televisiestelle gesteel is asook ‘n roof van ‘n pakhuis in Alberton verlede maand waar verskeie elektroniese huishoudelike goedere geneem is. Verdere ondersoek sal die oorsprong van die ander goedere bepaal.

Die provinsiale kommissaris van die SAPD in Gauteng, luitenant-generaal Elias Mawela, het die span geprys wat verantwoordelik was vir die ontdekking van die bergingsfasiliteit en die daaropvolgende klopjag. “Dit het beslis die handelinge van ‘n georganiseerde misdaadsindikaat ontwrig. Ons het die gesag van die staat afgestempel en die ruimte vir misdadigers om op te tree in die gedrang gebring. Dit is ons missie gedurende hierdie Feesseisoen, om te verseker dat die ruimte van kriminele aktiwiteite tot die minimum beperk word,” het lt-genl Mawela gesê.

Die verdagte sal binnekort in die Krugersdorp-landdroshof verskyn.

Leave a Reply

error: Content is protected !!