Skip to main content

Die SA Inkomstediens sê hy sal ‘n poging van twee mediamaatskappye teenstaan in hul poging om die Konstitusionele Hof te kry om ‘n hooggeregshofbevinding te bevestig dat dele van SA se belastingwetgewing wat absolute belastingbetalervertroulikheid toelaat, ongrondwetlik is.

Die opposisie hou verband met ‘n uitspraak van die Gauteng-Noord hooggeregshof in Pretoria, wat die belastingagentskap beveel het om die persoonlike belastinglêers van oudpresident Jacob Zuma met die ondersoekende joernalistiekwebwerf amaBhungane en die weeklikse saketydskrif Financial Mail te deel.

Regter Norman Davis het beslis dat dele van die Wet op Belastingadministrasie (asook die Wet op die Bevordering van Toegang tot Inligting), wat vir absolute belastingbetalergeheimhouding toegelaat word, ongrondwetlik is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!