Skip to main content

Vir die meeste mense regoor die wêreld verteenwoordig die musiekbedryf glans, roem, rykdom en invloed. Binne in hierdie kringe is dit egter bekend vir die ondeursigtigheid, regsgedinge en korrupsie. As Suid-Afrika ‘n lewendige plaaslike bedryf wil skep wat aspirantmusikante sal bevoordeel, is baie meer deursigtigheid nodig.

Suid-Afrikaanse musikante sê die plaaslike musiekbedryf het in ‘n katastrofiese agteruitgang gegaan, vererger deur die Covid-19-pandemie. Wie ookal die geld beheer, beheer die bedryf. En deel van die rede waarom die plaaslike musiekbedryf die afgelope dekade afgeneem het, is as gevolg van die verwarde en teenstrydige beriggewing en gebrek aan aanspreeklikheid rondom die geld wat gemaak word, het Niki Moore vir GroundUp berig.

Suid-Afrika se minister van kuns en kultuur, Nathi Mthethwa, staar reeds woede van die publiek in die gesig omdat hulle die kunste ondoeltreffend ondersteun het tydens die Covid-19-inperking. In Februarie 2021 het kunstenaars ‘n petisie onderteken waarin hul gevra het dat hy bedank. Sommige sê die huidige skandaal is ‘n aanduiding van die kultuurministerie se groter versuim om die diverse kunstetoneel oor die jare te ondersteun.

GroundUp se ondersoek kyk na dekades van wanbestuur deur regerings- en bedryfspelers wat die musikante van hierdie land gefaal het, wat Suid-Afrikaanse kunstenaars in 2021 die helfte soveel liedjies laat vervaardig het as wat hulle tien jaar gelede vervaardig het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!