Skip to main content

’n Regeringsbesluit van 2014 om die oliereus Shell toestemming te gee om seismiese skandering van ’n gebied wat meer as 20 km van die Oos-Kaapse kus geleë is voort te sit, het gelei tot ’n vloed van opposisie wat vir meer as sewe jaar geduur het. Die jongste standpunt teen die oliereus se plan om hoë-desibel-luggewere te gebruik om potensiële olie- en aardgasneerslae te karteer, het veroorsaak dat omgewingsbewustes teen die aankoms van die 130m-lange seismiese skietvaartuig, die Amazon Warrior, by die Kaapstadse hawe protesteer.

Terwyl Shell beweer dat dit binne die perke van die wet funksioneer, as gevolg van sy belanghebbende konsultasieproses as deel van die Omgewingsbestuursprogram en gedurende 2013 en ‘n Omgewingsnakomingsoudit geslaag het, kan ‘n saak gemaak word omdat ‘n “onduidelikheid of ontoereikendheid in die wet of ‘n stel reëls” uitgebuit is deur die petroleumkorporasie.

Leave a Reply