Skip to main content

Die Kannaland-munisipaliteit is onder die vergrootglas nadat drie amptenare gister deur die Valke se Ernstige Kommersiële Misdaad-ondersoekspan vir bedrog in hegtenis geneem is. Die munisipale bestuurder het homself later aan die Valke se kantore oorgegee.

Die Direkteur van Korporatiewe Dienste, Hendrick Barnard; die voormalige finansiële hoof, Nigel Delo; die Munisipale Bestuurder, Morne Hoogbaard en die Menslike Hulpbronbestuurder, McGrandile Makier, het in die Ladismith-landdroshof verskyn en is op borgtog vrygelaat.

Daar word beweer dat hulle die munisipaliteit met meer as R338 miljoen bedrieg het deur hulself te verryk deur bedrieglike aanstellings in senior poste, waarnemende toelaes. Die maatskappy wat deur een van hulle besit word het daarby baat gevind terwyl die eienaar vir die munisipaliteit gewerk het.

Die beskuldigdes is elk op borgtog van R15 000 vrygelaat. Die saak is in die Oudtshoorn-streekhof tot 26 Januarie 2022 uitgestel.

Leave a Reply

error: Content is protected !!