Skip to main content

Die DA doen ‘n beroep op die regering dat alle onderwysers wat skuldig bevind word aan seksuele wangedrag in die Nasionale Register vir Seksoortreders (NRSO) sowel as in die Kinderbeskermingsregister (KPR) geplaas te word.

Dit volg op die onthulling deur die Suid-Afrikaanse Raad van Opvoeders (SARO) in die Parlement dat 11 opvoeders afgedank is weens bewerings van wangedrag, insluitend seksuele misdrywe teen leerlinge. SACE HUB, Ella Mokgalane, het ‘n uiteensetting gegee van sake van beweerde onderwyserwangedrag wat deur die Raad vir die 2020/21-boekjaar ontvang is en aan die lig gebring dat die Raad 443 sake ontvang het.

Terwyl die DA die 11 onderwysers se afdankings verwelkom as ‘n positiewe stap in die rigting van aanspreeklikheid, moet meer gedoen word om te verseker dat daardie onderwysers wat van seksuele wangedrag en mishandeling beskuldig word, verhoed word om weer kinders skade aan te doen. Dit is om hierdie rede dat die DA vra dat onderwysers wat skuldig bevind is aan seksuele misdrywe op die NRSO en KPR geplaas word om te verhoed dat hulle in die toekoms met kinders werk.

Desiree van der Walt, ‘n DA LP sê: “Die DA herhaal ook ons ​​eise dat seksuele misdrywe wat in skole gepleeg word, as ‘n aanmeldingskategorie by die jaarlikse en kwartaallikse misdaadstatistieke ingesluit moet word. In Augustus het ek aan die Polisie geskryf om te pleit vir die insluiting van die volgende kategorieë in sy misdaadstatistiekverslae:

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!