Skip to main content

Die Biden-administrasie het ‘n paar van die wêreld se grootste olieverbruikende lande – insluitend China, Indië en Japan – gevra om te oorweeg om ru-olie-voorraad vry te stel in ‘n gekoördineerde poging om wêreldwye energiepryse te verlaag.

Die ongewone versoek kom namate die Amerikaanse president, Joe Biden, politieke druk ondervind oor stygende brandstofpryse en om ander verbruikerskoste af te weer.

Dit weerspieël ook die Amerikaanse frustrasie met lede van die Organisasie van die Petroleumuitvoerlande en sy bondgenote wat herhaalde versoeke van Washington om hul produksieverhogings te versnel, van die hand gewys het het, berig Reuters.

In Asië, waar China gesê het hy werk aan ‘n ru-olie-vrystelling, het oliepryse se dalings voortgegaan op gronde van die Amerikaanse versoek, nadat dit Woensdag onder die sewe-jaar-hoogtepunt aan die begin van Oktober vasgeskop het.

Die VSA en bondgenote het voorheen strategiese petroleumreserwevrystellings gekoördineer, byvoorbeeld in 2011 tydens ‘n oorlog in die OPEC-lidland Libië.

Maar die huidige voorstel verteenwoordig ‘n ongekende uitdaging vir OPEC omdat dit China, die wêreld se grootste invoerder van ruolie, betrek.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!