Skip to main content

Die vlak van die Vaaldam het hierdie week effens verbeter en die afgelope week se reën het dit op 81.0% geplaas.

Verlede week het die dam op 79,4% gestaan, terwyl dit verlede jaar dieselfde tyd op 30,0% was.

Die Grootdraaidam het ‘n effense daling van 70,4% verlede week tot 69,9% hierdie week aangeteken. Dit beteken die vlakke van die dam het die afgelope jaar se vlak gedurende dieselfde week gehandhaaf toe dit op 76.0% was.

Die Bloemhofdam toon vandeesweek ‘n effense daling van 96,4% verlede week tot 95,4%. Die dam is egter gesonder as die 81,3% wat dit gedurende dieselfde week verlede jaar aangeteken het.

Vir die tweede agtereenvolgende week bly die Sterkfonteindam bo die 100%-kerf. Hierdie week word dit op 100,5% aangeteken, terwyl dit verlede jaar terselfdertyd ewe sterk maar op 94,6% gestaan ​​het. Die Sterkfonteindam is een van die 14 damme in die Geïntegreerde Vaalrivierstelsel (IVRS) en word gebruik om die stelsel in tye van nood aan te vul.

Die Mohaledam in Lesotho het ‘n effense verbetering van 31,3% verlede week tot 32,2% aangeteken. In die vergelykende week verlede jaar was die dam op ‘n baie lae 2,6% en ‘n aanduiding dat dit al maande lank besig was om te daal.

Die tweede hoogste dam in die stelsel (IVRS) en ook in Lesotho, die Katsedam is tans op 66,4%, teenoor 65,4% verlede week. Gedurende dieselfde tydperk verlede jaar het die dam op 22,0% gestaan.

Die IVRS self het hierdie week ‘n toename gesien, van 80,7% verlede week tot 81,2% hierdie week. Boonop is die huidige vlakke van die stelsel hoër in vergelyking met die vorige jaar op dieselfde tyd toe dit op 54,8% was.

Die Departement van Water en Sanitasie doen steeds ‘n beroep op watergebruikers om die vraag na water te bestuur, aangesien die vlakke van die IVRS aanhou styg. Watervraagbestuur is selfs meer deurslaggewend aangesien die temperature aanhou styg, en die behoefte om ook aan te hou reageer op die gevolge van COVID-19 deur te verseker dat hande gereeld met seep en water gewas word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!