Skip to main content

Enoch Godongwana, die minister van finansies, se harde standpunt oor staatsbesteding in sy eerste mediumtermynbegroting is deur die markte, die sakesektor en ekonome verwelkom, maar Cosatu het dit as ‘n gemiste geleentheid beskou.

Godongwana se streng retoriek het gekom ten spyte van die feit dat dit die eerste “goeie nuus”-begroting vir ‘n lang ruk was. Deels danksy sterk belastingbydraes van die myne – wat ‘n oplewing in kommoditeitspryse beleef het – lyk die regering se finansies in ‘n beter toestand as wat die Tesourie self voorspel het.

Die tesourie verwag om R120 miljard meer aan belasting te verdien as wat hy vroeër vanjaar verwag het, maar Godongwana het ‘n harde houding oor besteding ingeneem aangesien die regering onder ‘n R4 triljoen skuldlas gebuk gaan, met skuldterugbetalings wat na verwagting sal styg van R269,2 miljard in 2021 /22 tot R365,8 miljard in 2024/25.

Leave a Reply

error: Content is protected !!