Skip to main content

Vier Oos-Kaapse sakemanne was gearresteer na ‘n ondersoek deur die Spesiale Ondersoekeenheid (SOE) waar daar bevind was dat hulle meer as R2 miljoen van die Suid-Afrikaanse Agentskap vir Maatskaplike Sekerheid (Sassa) gesteel het.

Sakelui Mzamo Pono, Noxolo Pono, Aubrey Gqezengele en Vusumzi Rapiya, in hul hoedanighede as direkteure van A & V Holdings en SUV & Spokie Trading, het Vrydag voor die Oos-Londen gespesialiseerde handelsmisdaadhof verskyn op aanklagte van bedrog en korrupsie.

Die ondersoek het aan die lig gebring dat vier diensverskaffers met ‘n Sassa-projekbestuurder vir Plaaslike Kantoorverbeteringsprojek (LOIP) saamgewerk het in die KwaNobuhle Sassa-kantoor om diefstal en bedrog te pleeg.

Die saak is tot 6 Desember 2021 uitgestel en borgtog is op R1 000 per persoon vasgestel.

Leave a Reply

error: Content is protected !!