Skip to main content

Die leier van die nuutgestigte Front for Economic Emancipation (FEEZ) in Zimbabwe, Godfrey Tsenengamu, het president Emmerson Mnangagwa en sy Zanu PF-party gekasty omdat hulle buitelandse belange befonds deur die land se minerale rykdom te plunder.

Die voormalige Zanu PF-jeugliga politieke kommissaris het Saterdag by die bekendstelling van sy party in Harare gepraat waar hy gesê het die plundering van die land se groot hulpbronne het gewone Zimbabwiërs verder in armoede laat verval.

Die voormalige Zanu PF-man het beweer dat Mnangagwa en sy goed gebreide kabaal, wat sakemagnaat Kudakwashe Tagwirei insluit, Zimbabwe nou as hul persoonlike eiendom beskou, en doen soos hulle wil.

“Ons kan nie ‘n land hê wat kinders arresteer wat wil oorleef deur goud te soek nie, maar Wit Russe en Chinese burgers plunder die minerale en verplaas dorpenaars,” het Tsenengamu gesê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!