Skip to main content

Rand Water (RW) het klante in Johannesburg asook omliggende gebiede gewaarsku dat hul waterloos gaan wees van Maandag (15 November) tot Woensdag (17 November).

RW het in ‘n verklaring wat vandeesweek gepubliseer is, gesê dit vorm deel van ‘n geskeduleerde afsluiting van sy B11- en B19-pypleidings.

Dit vorm deel van Rand Water se B19-pyplynvergrotingsprojek en is die laaste been van hierdie program wat die volumes van die B19-pypleiding sal vergroot en dus volhoubare watervoorsiening aan die verbruikers sal verseker, lui dit.

“Rand Water het die geaffekteerde munisipale kliënte van ‘n 21-dae-kennisgewing van die geskeduleerde stilstand voorsien om hulle in staat te stel om hul toepaslike gebeurlikheidsplanne uit te voer. Daarom moet munisipaliteite met hul geaffekteerde kliënte kommunikeer.”

Johannesburg Water het in ‘n aparte verklaring gesê hy verwag dat die onderbreking minstens 54 uur sal duur, wat ‘n aantal voorstede in en om die stad raak, berig BusinessTech.

“Dit sal ongelukkig ‘n impak hê op watervoorsiening vanaf die Rand Water Eikenhof-pompstasie na die suide van Johannesburg se middestad, noordelike en westelike gebiede aangesien die aanbod met 25% verminder sal word. Watertoevoer vanaf die Rand Water Swartkoppies-stelsel na die sentrale SSK sal ook met 50% verminder word.

Areas wat geaffekteer sal word (dit sluit onderliggende areas in hierdie gebiede in):

Roodepoort/Randburg

Langlaagte/Southdale

Soweto

Johannesburg Sentraal (CBD)

“Vermindering van watervoorsiening sal lei tot swak of geen watervoorsiening tydens piekwateraanvraagperiodes in die meeste hoogliggende en hoë aanvraaggebiede. Stilstaande en swerwende watertenkwaens sal beskikbaar gestel word waar moontlik om die impak op verbruikers te verminder.”

Leave a Reply