Skip to main content

Volgens die Global Slavery Index (2018) is daar ongeveer 40,3 miljoen individue tans in moderne slawerny vasgevang. 71% van dié totaal is vroulik en 1 uit 4 is kinders.

Wat is slawerny?

Dit is waar beginsels van eiendomsreg op mense toegepas word, m.a.w. dit laat een individu toe om ander individue as ‘n vorm van eiendom te besit, of te koop en verkoop. Slawe kan nie van hierdie reëling onttrek nie en werk met min of geen betaling nie.

Volgens die Amerikaanse departement van buitelandse sake word moderne slawerny gebruik as ‘n sambreelterm vir “die handeling om ‘n persoon te werf, huisves, vervoer, verskaffing of aankoop van ‘n persoon vir gedwonge arbeid of kommersiële seksdade deur die gebruik van geweld, bedrog of dwang. ” Moderne slawerny staan ​​dikwels bekend as mensehandel.

Slawerny is reeds in 1865 ná die Burgeroorlog in die VSA afgeskaf.

Moderne slawerny, iets wat nie maklik herkenbaar is nie, bestaan ​​egter steeds in 167 lande.

Ses van die 167 lande het aansienlik hoë slawernygetalle:

Indië (18,4 miljoen)

China (3,4 miljoen)

Pakistan (2,1 miljoen)

Bangladesj (1,5 miljoen)

Oesbekistan (1,2 miljoen)

Noord-Korea (1,1 miljoen)

Indië se aantal slawe is hoër as Nederland se totale bevolking en is ongeveer 1,4% van Indië se hele bevolking. Alle vorme van moderne slawerny bestaan ​​in Indië, insluitend gedwonge huwelike, gedwonge kinderarbeid, gebonde arbeid, kommersiële seksuele uitbuiting en gedwonge werwing in nie-staatlike gewapende groepe.

Ander lande met aansienlik hoë slawebevolkings is Nigerië, Rusland, Indonesië, die Demokratiese Republiek van die Kongo, Mianmar, Egipte, Soedan Iran, en Turkye.

Leave a Reply

error: Content is protected !!