Skip to main content

Tanzania poog om by die gesogte uitvoerdersklub Liquefied Natural Gas (LNG) aan te sluit. Nadat onderhandelinge met oliemaatskappye in 2019 tot stilstand gekom het, het president Samia Suluhu Hassan dit weer begin. Sy wil hê dat onderhandelinge hierdie jaar moet afgehandel word en dat ontwikkeling in 2023 moet begin.

Dié Oos-Afrika land is desperaat om soveel as $ 30 miljard aan buitelandse beleggings te bekom. Sy wil ook die energietransisie of die haas om koolstof te verminder probeer ontsnap, want dit kan sy enorme gasreserwes nutteloos maak.

Tanzanië het ‘n geskatte 57 triljoen kubieke voet gasreserwes, maar meningsverskille met oliekorporasies oor geskille oor produksie het hulle onbenut gehou.

Die stilte het die naburige Mosambiek toegelaat om voort te gaan totdat ‘n Islamitiese opstand in die noordelike Cabo Delgado-provinsie Total en ander olie-hoofde gedwing het om hul gasprojekte te laat vaar.

Anders as Tanzanië, ‘n aspirant-gasprodusent, is Egipte meer ervare in hierdie tipe onderneming.

Dié land het aangekondig dat die bou van ‘n nuwe gaspypleiding in die westelike woestyn begin is. Die fasiliteit sal na verwagting 15 miljoen kubieke voet gas per dag pomp.

Verlede jaar was die land in Noord Afrika getuie van agt nuwe ontdekkings van aardgas, twee in die Middellandse See en ses in die westelike woestyn, wat na raming 600 miljard kubieke voet nuwe reserwes bygevoeg het.

Hierdie ontwikkelings kan op die lang termyn van deurslaggewende belang wees, aangesien die owerhede vanjaar vir die derde keer besluit het om brandstofpryse te verhoog. Volgens EFG Hermes sal hoër brandstofpryse nie ‘n groot impak op die hoofinflasie hê nie, gegewe ‘n gemiddelde styging van 2,4% in pryse en ‘n voortgesette stabilisering van dieselpryse.

 

Leave a Reply