Skip to main content

‘n Voormalige afrigter van die SA Gimnastiekfederasie (SAGF) ​​is verlede Donderdag in hegtenis geneem weens beweerde seksuele aanranding.

Volgens Phindi Mjonondwane, woordvoerder van die nasionale vervolgingsgesag (NVG), is die afrigter se saak nie op die hofrol geplaas nie, hangende verdere ondersoek.

Hy is van seksuele aanranding aangekla en het Maandag in die Johannesburgse landdroshof verskyn.

“Die hof het die ondersoekbeampte opdrag gegee om verder ondersoek in te stel. Na die implementering van hierdie instruksies, sal die dossier na die hof teruggeneem word vir ‘n beslissing,” sê ‘n polisiewoordvoerder, luitenant-kol. Mavela Masondo.

Olivia Jasriel van Atlete teen Kindermishandeling het gesê die organisasie werk baie hard daaraan om te verseker dat sportfederasies beskermingsprotokolle instel vir hul lede en dit implementeer om te verseker dat atlete veilig is.

“Ons het die Suid-Afrikaanse gimnastiekfederasie [SAGF] gekonfronteer met die aantygings wat deur twee slagoffers en ander bykomende slagoffers van WMACA voorgelê is.

“SAGF ontken aanvanklik enige kennis van wangedrag of bewerings van mishandeling binne hul broederskap. Ons het vasgestel dat hulle in werklikheid ‘n interne ondersoek gedoen het wat nie ‘n aanvaarbare uitkoms gelewer het nie, omdat die bewerings verband hou met die seksuele aanranding van minderjariges.

“Dit was nie die plek van die federasie om hierdie ondersoeke intern te doen nie. Hulle was verplig om dit by die polisie aan te meld,” het sy bygevoeg.

Gymnastic SA het gesê dat dit die polisie ondersteun deur middel van sy “beskermingsbeamptes”-inisiatief. Die SAGF het gesê dat dit sal voortgaan om met alle klubs in gesprek te tree en om seker te maak dat hulle ‘n toepaslike beskermingsbeleid het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!