Skip to main content

Lae vlakke van kapitaalbesteding kan, volgens navorsers, as een van die ‘grootste oorsake’ van munisipale mislukkings beskou word.

Nuwe navorsing het aangedui hoe swak dienslewering onder andere daartoe gelei het dat die suiwelgroep Clover sy kaasfabriek in Lichtenburg in Noordwes moes verskuif. Die Clover-bedrywighede het verliese gely as gevolg van water- en elektrisiteitsonderbrekings in die Ditsobotla plaaslike munisipaliteit. Hierdie plantverskuiwing het ongeveer 330 werksverliese veroorsaak.

Die verslag toon ook dat munisipale besteding aan nuwe konstruksiewerk vir water, paaie, strate, brûe, riool en sanitasie ‘n afwaartse neiging die afgelope dekade getoon het. Tussen 2010 en 2020 het die gemiddelde vaste vaste belegging in die algemene regering met 1,4% per jaar gedaal.

Leave a Reply

error: Content is protected !!