Skip to main content

Lawrence Muroma en Qing Quen Feng het in die streekhof in Kaapstad verskyn, waar hulle tot een jaar gevangenisstraf gevonnis is weens perlemoenverwante aanklagte.

Dit volg op hul inhegtenisneming op 17 Mei 2021 in ‘n gesamentlike ondersoek en beslagleggingsoperasie wat deur die Valke se span vir ernstige georganiseerde misdaad ondersoek is saam met die Departement van Landbou, Bosbou en Visserye (DAFF) en Misdaadintelligensie-byeenkoms by Philadelphia.

Twee voertuie, ‘n vragmotor en ‘n sedan is voorgekeer en ‘n soektog is uitgevoer.  Die span het beslag gelê op meer as R50 000 kontant, 23 896 eenhede droë perlemoen in ‘n vals kompartement in die vragmotor en ‘n Audi A3-voertuig.  Die perlemoen se waarde is meer as R9 miljoen.

Die twee verdagtes het skuld erken op alle aanklagte wat geldwassery, verkoop en vervoer van onwettige perlemoen insluit.  Hulle is gevonnis vir al die aanklagtes.  Die twee voertuie wat gebruik was, is ook op beslag gelê.

Leave a Reply

error: Content is protected !!