Skip to main content

Die Internasionale Monetêre Fonds (IMF) het sy jongste groeivooruitsigte vir die wêreld se belangrikste markte gepubliseer. Die groep voorspel dat die wêreldwye ekonomiese herstel gaan voortduur, ondanks die herlewing van Covid-19 in dele van die wêreld.

In ‘n positiewe verandering, voorspel die IMF dat die Suid-Afrikaanse ekonomie ondanks wêreldwye uitdagings gaan herstel, en dit het die groeivooruitsigte van Suid-Afrika van 4% tot 5% vir 2021 opwaarts hersien.

Die groep het egter aangedui dat hierdie groei nie volgehou sal word nie, en die groei sal na verwagting in 2022 tot 2% afneem.

Die IMF verduidelik hierdie jaarlikse verskil as ‘n breër neiging wat in opkomende en ontwikkelde markte voorkom.

‘Die totale produksie van die gevorderde ekonomiegroep sal na verwagting sy voorpandemie-tendenspad in 2022 herwin en in 2024 met 0,9% oorskry.

‘Daarenteen sal die totale produksie vir die groep van ontluikende markte en ontwikkelingsekonomie (China uitgesluit) na verwagting 5,5% onder die voorpandemiese voorspelling in 2024 bly, wat ‘n groter terugslag in verbeterde lewensstandaarde tot gevolg sal hê.

Die IMF het gesê dat hierdie ekonomiese verskille ‘n gevolg is van groot verskille in toegang tot entstowwe en beleidsondersteuning.

‘Terwyl byna 60% van die bevolking in gevorderde ekonomieë volledig ingeënt is, en sommige nou ‘n hupstoot kry, bly ongeveer 96% van die bevolking in lande met ‘n lae inkomste on-ingeënt.

“Ontluikende en ontwikkelende ekonomieë, wat gekonfronteer word met strenger finansieringsvoorwaardes en ‘n groter risiko om inflasieverwagtinge te ontanker, trek beleidsteun vinniger terug ondanks groter tekorte in produksie.”

Leave a Reply