Skip to main content

13 Oktober: Dag van Bewustheid van Metastatiese Borskanker

Vandag is ‘n dag om kennis op te doen en te versprei oor metastatiese borskanker en hoe die samelewing kan help. Metastaties beteken dat dit wat begin het as ‘n geval van borskanker in die vroeë stadium, het metastateer of na ander organe buite die borste versprei, en nou beskou word as kanker in die vierde stadium.

In hierdie stadium is die enigste versorgingsopsie om die gevorderde kanker en die newe-effekte daarvan, insluitend angs, te behandel. Daar is nog geen genesing vir metastatiese borskanker nie.

Behandelings kan chirurgie en chemoterapie insluit, asook moontlike kliniese toetse met nuwe middels, wat saam met ander palliatiewe sorg kan help om lewensgehalte te verbeter en die lewensduur self te verleng. Vandag is deel van die maand vir bewustheid van borskanker en bied ons die geleentheid om bewustheid en sigbaarheid te verhoog vir diegene wat hulle beywer vir wetenskaplike vooruitgang.

Leave a Reply

error: Content is protected !!