Skip to main content

Slegs ‘n paar weke na die vrystelling daarvan word die Koreaanse oorlewingsriller ‘Squid Game’ reeds die mees gekykde Netflix-reeks ooit.

Volgens Ted Sarandos, die uitvoerende hoof van Netflix, is ‘Squid Game’ op koers om die reeks wat die meeste op die platform ooit gekyk is, in enige taal te word. Volgens Insider is dit belangrik om daarop te let dat 95% van die reeks se gehoor van buite Korea kyk.

‘Squid Game’ wys hoe ‘n geselekteerde groep gewone Koreaanse mense, wat gemeen het dat hulle diep in die skuld is en geen manier het om uit hul ellendige situasies te kom nie, uitgenooi word om ‘n geheimsinnige spel te speel en die kans te kry om ‘n groot som geld te wen.

Elkeen van die ses speletjies in die Squid Game bestaan ​​uit ‘n eenvoudige speelterrein vir kinders. Dit is speletjies wat Koreaanse kinders op straat speel, maar baie sal ‘Rooi lig, groen lig’, toutrek en die ander speletjies as gewilde tydverdryf in hul eie lande herken.

Die nadeel van die speletjies is dat elke persoon wat ‘n misstap maak of ‘n wedstryd verloor, onmiddellik sal sterf! Hierdie donker kant van die Squid Game word in al sy besonderhede vertoon, en baie mense is verbaas oor die bloedige geweld wat die reeks uitbeeld.

Met al sy geweld en spanning, is die reeks ‘n duidelike voorbeeld van Koreaanse rolprentmakers se kritiek op die kapitalistiese samelewing. Waarom sommige mense uiters ryk is en ander nie eens in staat is om te oorleef nie, is ‘n groot onreg wat ‘Squid Game’ deur sy storielyn en dialoë aanspreek.

Die vervaardiger van die reeks, Hwang Dong-hyuk, het baie probleme ondervind om iemand te kry om dit te finansier. ‘Squid Game’ is so gewelddadig dat min vervaardigers dit wou waag. Dit het Hwang meer as ‘n dekade geneem (hy het in 2008 begin skryf) om uiteindelik sy projek op die skerm te kry. Die oorspronklike titel van Netflix vir ‘Squid Game’ was ‘Round Six’, berig Insider.

Leave a Reply

error: Content is protected !!