Skip to main content

Dit blyk dat twee van Suid-Afrika se internasionaal bekendste regsbreine uitgesluit is op ‘n kortlys vir die moontlike aanstelling van ‘n regter in die konstitusionele hof – hoofsaaklik omdat dit wit mans is.

Hierdie twee, regter David Unterhalter en advokaat Alan Dodson, wat onderskeidelik as wêreldkenners in internasionale mededingingsreg en grondhervorming beskou word, was die enigste twee kandidate wat die Regterlike Dienskommissie (RDK) gekies het om uit die kortlys van vyf lede te sny.

Wie kan onthou wat gedurende die sterk gepolitiseerde en baie omstrede onderhoudsproses van die Konstitusionele Hof in April 2021 gebeur het? ‘n Geleentheid waarvan die wettigheid en rasionaliteit wettig uitgedaag is deur die Raad vir die Bevordering van die SA Grondwet.

Leave a Reply