Skip to main content

28 September: Vandag is Nasionale Hondsdolheidsdag.

Vandag sal mense van oor die hele wêreld verenig om bewustheid te versprei oor die gevare van die siekte en hoe dit gestop kan word.

Die geleentheid, wat deur die Global Alliance for Rabies Control (GARC) aangebied is, poog om die publiek op te voed oor hoe hondsdolheid by mense en huisdiere uitgeroei kan word as ons die regte stappe neem.

Regoor die wêreld is honde die  dier wat meestal deur hondsdolheid geraak word, met meer as 99 persent van die menslike gevalle van hondsdolheid as gevolg van hondebyte. GARC borg die geleentheid nie net om bewustheid vir een dag te verhoog nie, maar met die hoop dat gemeenskappe maatreëls kan tref om die verspreiding van hondsdolheid die hele jaar deur te beheer.

Leave a Reply