Skip to main content

Die DA verwerp Cyril Ramaphosa se “rasbehepte en bedrieglike” toespraak gister tydens die ANC se onindrukwekkende manifesbekendstelling in Tshwane.

Ramaphosa het rassisme en leuens gekies omdat die ANC desperaat is om die stad Tshwane terug te neem, het Randall Williams, die DA se burgemeesterskandidaat in Tshwane, gesê.

“Ons het dit in 2020 gesien toe die ANC-provinsiale regering in Gauteng die Tshwane-raad onwettig ontbind het om die DA te verwyder en die stad onder administrasie te plaas. Die president het teruggestaan ​​en niks gedoen nie, aangesien onverkose ANC-administrateurs aan die inwoners van Tshwane opgedwing is.

“Gister, in sy pogings om die ANC se politieke agenda te dryf, is dit veelseggend dat Ramaphosa verkies om openlik te lieg oor die stand van bestuur in Tshwane. Die eerste kwessie wat hy gekies het om te politiseer en ‘n wanvoorstelling te maak, is die waterkwessies in Atteridgeville en Laudium, waar gemeenskappe in hierdie gebiede al meer as ‘n week met waterkwessies worstel weens die mislukkings van Rand Water,” het Williams gesê.

“Daar is inderdaad gemeenskappe regoor Tshwane en Gauteng wat met watertekorte worstel, maar dit het niks met die Tshwane-munisipaliteit te doen nie.

“Dit het alles te doen met die ANC-bestuurde Rand Water, wat in sy pogings om voldoende toevoer van water aan die groot metropolitane in Gauteng te verseker, faal. Verlede week het Rand Water ‘n mededeling uitgereik dat water ‘besig is om op te raak’, maar dit lyk asof hierdie nuus nie die president bereik het nie.

“Ek raai Cyril Ramaphosa aan om proaktief met die Minister van Water, Senzo Mchunu, met wie ons verlede Vrydag vergader het, te beraadslaag om hom te help om die probleme by Rand Water op te los.

“Die Tshwane-munisipaliteit sny nie water af vir ons inwoners nie, meneer Ramaphosa, dit is u ANC-bestuurde Rand Water wat ons mense sonder water en arm laat.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!