Skip to main content

Die Clicks Group het aangekondig dat sy uitvoerende hoof en uitvoerende direkteur Vikesh Ramsunder met ingang van 31 Desember 2021 uit die groep bedank het.

Ramsunder verlaat sy pos om ‘n loopbaangeleentheid as uitvoerende hoof van ‘n genoteerde maatskappy in Australië aan te neem. Hy sal tot 31 Augustus 2022 as ‘n strategiese adviseur vir die groep voortgaan.

Onder leiding van Ramsunder het Clicks en United Pharmaceutical Distributors (UPD) hul markleidende posisies gevestig en die groep het sy kleinhandelaanwesigheid uitgebrei na 841 winkels en 621 apteke, het die voorsitter van Clicks Group, David Nurek, gesê.

Die groep word erken as die mees getransformeerde en bemagtigde kleinhandelaar in die land. In ‘n tydperk van drie jaar het die groep se aandeelprys met 60% gestyg en die markkapitalisasie op die JSE het van R48 miljard tot R75 miljard gestyg, ondanks die markte wat erg geraak is deur Covid-19.

“Vikesh het die afgelope drie jaar uitstekende leierskap getoon as uitvoerende hoof en het die groep die afgelope tyd deur verskeie uitdagings gelei, veral deur die Covid-19-pandemie.

“Vikesh het ‘n sterk uitvoerende leierskapspan opgebou en ons is vol vertroue in hul vermoë om die huidige momentum in die onderneming te behou. Ons is jammer om van Vikesh afskeid te neem en wens hom sterkte toe vir wanneer hy hierdie internasionale loopbaanskuif maak.”

Bertina Engelbrecht, tans die direkteur van die groep se korporatiewe sake, is vanaf 1 Januarie 2022 aangestel as uitvoerende hoof van Clicks.

Engelbrecht het in 2006 by die Clicks Group aangesluit en is in 2008 as uitvoerende direkteur aangestel. In 2020 is haar verantwoordelikhede uitgebrei tot strategiese betrokkenheid van belanghebbendes en het sy die pos as direkteur van korporatiewe sake aangeneem.

Voordat sy by die Clicks Group aangesluit het, was sy hoofbestuurder van Shell SA Energy en bestuurder vir plaaslike mensehulpbronne vir Shell Oil Products Africa.

Leave a Reply

error: Content is protected !!