Skip to main content

Slegs 3% van Suid-Afrikaners sê dat hul finansies heeltemal herstel het sedert die pandemie begin afneem het.

Dit is volgens ‘n opname deur TransUnion, ‘n verslaggewer vir verbruikerskrediet.

Daar is bevind dat agt uit tien huishoudings toegang tot krediet belangrik ag, maar slegs 33% meen dat hulle voldoende toegang tot krediet het.

“Byna ‘n derde beplan om binne die volgende jaar aansoek te doen vir nuwe krediet of om bestaande krediet te herfinansier, met nuwe persoonlike lening (43%) en nuwe kredietkaart-aansoeke (35%) boaan die lys.

‘Drie-en-veertig persent van die verbruikers wat aan die studie deelgeneem het, het oorweeg om nuwe krediet aan te vra of om bestaande krediet te herfinansier, maar het uiteindelik besluit om dit nie te doen nie: 35% was van mening dat die koste van nuwe krediet of herfinansiering te hoog was, en ‘n paar het geglo dat hul aansoek van die hand gewys sou word as gevolg van ‘n laer inkomste of hul werkstatus,” lui die verslag wat in middel Augustus gedoen is, berig TimesLive.

“Die studie beklemtoon die feit dat ‘n aansienlike deel van Suid-Afrikaners onder finansiële druk bly.

“Dit kan wees as gevolg van die onrus en styging in Covid-19-gevalle in Julie, gekombineer met die stadige tempo van ekonomiese herstel in die land,” sê Andries Zietsman, hoof van finansiële dienste van TransUnion SA.

Die persentasie verbruikers wat optimisties was oor die toekoms, het gedaal tot 69%, van 75% in Junie en 76% in Maart, terwyl minder as die helfte gesê het dat hulle vol vertroue is dat hul huishoudelike finansies binne die volgende 12 maande heeltemal sal herstel.

‘Slegs 3% van die ondervraagde huishoudings het gesê dat hul finansies ten volle herstel het van die gevolge van die pandemie, en presies die helfte (50%) het gesê dat hulle nie herstel het nie.

“Boonop het 79% van die verbruikers gesê dat hulle ‘baie of uiters bekommerd’ is oor die huidige inflasiekoers, en 83% het gevolglik hul koopgedrag verander.” lui die verslag.

Leave a Reply