Skip to main content

‘n Vermeende bedrieër sal na verwagting Donderdag, 28 Oktober 2021 in die gespesialiseerde handelsmisdaadhof in Bellville verskyn nadat ‘n dagvaardiging vanoggend deur die Valke se span vir ernstige kommersiële misdaad aan hom oorhandig is.

Die 66-jarige verdagte staan ​​tereg op ongeveer 34 aanklagte van bedrog, een van geldwassery en een van die oortreding van die Wet op Finansiële Advies en Skakeling (FIAS). Na bewering het die beskuldigde tussen die tydperke van 17 September 2015 tot 30 Mei 2018 gereeld geld van lede van die publiek aangevra ter waarde van meer as R3,1 miljoen wat gebruik sou word om in kripto-geldeenhede op die forex-platforms handel te dryf.

Daar is gesê dat die belêde fondse gewaarborgde maandelikse opbrengste van ongeveer 4% sal oplewer. Dit was nooit die geval nie, aangesien die geld eerder in ander verskillende bankrekeninge gewas is waar dit vir persoonlike gewin aangewend is.

Intussen is Wharren Jacobus Fortuin (41) in ‘n aparte en onverwante aangeleentheid tot nege jaar gevangenisstraf gevonnis weens diefstal van net meer as R1 miljoen uit ‘n trustrekening.

Fortuin het in die loop en omvang van sy praktyk as prokureur geld ontvang wat hy in trust moes hou. Gedurende die tydperk Januarie 2012 tot Januarie 2014 is die geld wat van die eisers ontvang is, nie veilig gehou nie en ook nie vir die beoogde doeleindes aangewend nie, maar is dit wanbestee. Die hof het verder gelas dat Fortuin ongeskik verklaar moet word om ‘n vuurwapen te besit.

Leave a Reply

error: Content is protected !!