Skip to main content

Ondanks ‘n voortdurende regsgeveg en omgewingsbekommernisse, het die National Energy Regulator of South Africa (Nersa) Dinsdag drie generasies lisensies vir die drywende kragverskaffer Karpowership SA goedgekeur.

Tydens ‘n spesiale vergadering van Nersa se direksie het die reguleerder generasielisensies vir Karpowership SA-projekte in Saldanhabaai, Coega en Richardsbaai toegestaan. Dit het ook vier generasie lisensies vir ander energieverskaffers goedgekeur ingevolge ‘n plan om nuwe kragproduksie vinnig aan die gang te kry.

Die omgewingsgroep, The Green Connection, sê dit oorweeg regstappe teen die besluit van Karpowership, onder strategiese leiding van Liz McDaid, wat die besluit as ‘gebrekkig’ beskryf.

McDaid het saam met die aktivis Makoma Lekalakala ‘n suksesvolle rol gespeel in die geveg teen die staat se kernkragplan van 9 600 MW in 2017.

Leave a Reply