Skip to main content

Ek is onlangs vertel dat, ek as tuis te sterwe sou kom, my kat my sal begin eet. Hierdie stelling was vir my baie ontstellend en ek het dit nie regtig geglo nie, maar ongelukkig is dit waar.

Vanessa Spano, ‘n mede-veearts by Behavior Vets NYC en ‘n inwoner van die American College of Veterinary Behaviorists, het mense wat bekommerd is oor hoekom hul katte hulle byt, gerusgestel. “Alhoewel dit nie lekker is om gebyt te word nie, is dit nie juis ‘n teken van jou kat se verborge begeerte om jou vleis te eet nie. In plaas daarvan speel jou kat waarskynlik net met jou, maar as jy sou sterf is dit ‘n ander storie,” sê Spano.

Katte is geneig om by die gesigte van afgestorwenes te begin eet, veral die sagte dele soos die neus en lippe, sê die forensiese antropoloog Carolyn Rando van University College in Londen.

In ‘n geval waaroor daar in 2010 in die Journal of Forensic and Legal Medicine berig is, het ‘n vrou aan ‘n aneurisme gesterf en was die volgende oggend op haar badkamervloer gevind. Forensiese toetse het aan die lig gebring dat haar hond baie van haar gesig opgeëet het, terwyl haar twee katte nie aan haar geraak het nie.

“Honde kom van wolwe af,” sê Stanley Coren, ‘n sielkundige wat boeke geskryf het en televisieprogramme oor honde aangebied het. “As ons ‘n situasie het waarin die eienaar sterf en daar geen voedselbron is nie, wat anders gaan hulle doen? Hulle gaan die vleis wat beskikbaar is eet.”

Leave a Reply

error: Content is protected !!