Skip to main content

Dit is tyd dat president Cyril Ramaphosa die telefoon optel en direk met die Britse premier Boris Johnson praat oor waarom SA op die rooi lys van die VK bly.

Dit is die mening van Tshifhiwa Tshivhengwa, uitvoerende hoof van die Tourism Business Council of SA (TBCSA), wat die private sektor verteenwoordig. Hy skat dat die Suid-Afrikaanse toerismebedryf elke dag ongeveer R26 miljoen verloor as Suid-Afrika op die sogenaamde rooi lys, wat streng reisregulasies afdwing, van die Verenigde Koninkryk bly.

Om op die rooi lys te wees, beteken dat mense wat uit Suid-Afrika (insluitend die plaaslike bevolking) in die Verenigde Koninkryk aankom, tien dae lank in kwarantyn moet bly in ‘n hotel naby die lughawe. Die hotel word deur die regering aangewys, en reisigers bly daar op eie koste wat meer as £ 2 000 (ongeveer R40 000) beloop.

Die Verenigde Koninkryk is die grootste toerismemark in SA.

Leave a Reply