Skip to main content

Geen akteurs/aktrises van kleur is tydens die 73ste Emmy-toekenningsgeleentheid met groot trofee bekroon nie, ondanks die feit dat dit die mees rasgebonde benoemingsveld in sy geskiedenis is.

Dit kom nadat presteerders van kleur vir die eerste keer in die Emmy-geskiedenis 44% van die plekke in die waarnemende benoemings uitgemaak het, wat skynbaar ‘n geleidelike maar bestendige toename in diversiteit was.

Die Televisie Akademie kon ongelukkig nie sy historiese lys van genomineerdes benut nie. Daar was sterk aanspraakmakers soos Bridgerton se Regé-Jean Page, SNL se Bowen Yang en wyle Michael K. Williams wat uiteindelik niks gewen het nie.

Die gunsteling van die beste vroulike akteur-kategorie, Mj Rodriguez, sou na verwagting geskiedenis maak as die eerste transgender-kunstenaar wat ‘n trofee on hierdie kateogrie gewen het vir haar rol in die laaste seisoen van Pose, maar sy het uiteindelik die loef afgesteek teen The Crown se Olivia Colman.

Nadat hulle in vorige jare ‘n ‘valse diversiteit’-status gekry het, was dit vir kykers duidelik dat die vervaardigers baie moeite gedoen het om die seremonie wat lewendige uitgesaai was, uiteenlopend te hou. Die oënskynlik hol pogings hiertoe gedurende die aand se verrigtinge kon nie die kykers se valk-oë vryspring nie, en baie van hulle was dit eens dat die Emmys se inklusiwiteitspogings soos ‘n leë gebaar gevoel het.

Baie aanhangers het hul frustrasie uitgespreek oor die oënskynlike versuim van die bedryf om uit kritiek te leer, en suggereer dat die bestaande stelsel nog altyd gegrond is op ‘bevordering van wit oppergesag’.

Leave a Reply