Skip to main content

Die koningsgesin staan gereed om prins Philip hierdie week te vereer met ‘n nuwe dokumentêr, maar die koninging se jongste seun gaan gebuk onder aantygings van seksuele aard en die oudste staar ‘n ‘kontant-vir-eer’-skandaal in die gesig. ‘n Saoedi-magnaat asook transaksies met ‘n Russiese bankier wat voorheen skuldig bevind is aan geldwassery is by laasgenoemde betrokke.

‘Hy was baie goed om ligsinnige speletjies te reël,’ sê prins Charles van sy pa in ‘n nuwe snit wat op die Clarence House-sosiale media-rekeninge gedeel word. Die koninklike familie vestig al hul aandag op die dokumentêr ‘Prince Philip: The Royal Family Remembers’, terwyl spekulasies oral opduik rondom prins Charles se stigting.

Douglas Connell het verlede week uitgetree as voorsitter van The Prince’s Foundation, wat ‘n uiteenlopende reeks innoverende en inspirerende opleidingsprogramme vir alle ouderdomme en agtergronde bied’ deur ‘baanbrekende idees en denkers van regoor die wêreld bymekaar te bring’.

Sy bedanking, berig AFP, hou verband met die liefdadigheidsorganisasie wat aanvanklik kontant aanvaar het van ‘n Russiese bankier, Dmitry Leus, wat voorheen skuldig bevind is aan geldwassery.

‘n Ondersoek na die transaksies is begin nadat dit aan die lig gekom het dat Charles ‘n brief geskryf het waarin hy Leus bedank vir die geld en aandui dat hulle na die pandemie kan ontmoet.

‘Ek is geskok en ontsteld oor berigte in die koerant dat daar van en na die Prince’s Foundation onderduimse aktiwiteite plaasgevind het,’ het Connell gesê. “Ek glo dat die korrekte optrede is dat die voorsitter die verantwoordelikheid aanvaar en die pos verlaat.”

Volgens AFP het die stigting se etiekkomitee die skenking van die hand gewys nadat hy ontdek het dat Leus skuldig bevind is op die aanklagte van geldwassery in 2004,  wat hy laat omkeer het en hy beweer dat hy ‘n slagoffer was van ‘n polities gemotiveerde vervolging.

Die som geld is glo £ 500 000 (meer as R10 miljoen), hoewel die stigting sê dat hulle slegs    £ 100 000 ontvang het voordat hul etiekkomitee ingegryp het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!