Skip to main content

SA se vier groot banke het gesamentlike wesensverdienste van R40,6 miljard in die eerste helfte van die jaar genereer, wat die gesamentlike verdienste met 177% laat toeneem het.

Die herstel van die wins van die bank, in die eerste helfte van 2021 tot ‘n baie beter vlak as wat verwag is, het gelei tot beter ekonomiese prestasie, veral in sektore soos mynbou.

Volgens PwC, wat die finansiële prestasie van die vier groot banke – Absa, FirstRand, Nedbank en Standard Bank – in die eerste helfte van 2021 ontleed het, het hierdie maatskappye hulle op die ergste voorberei.

Hulle was egter verkeerd bewys op hul verwagtinge om in die toekoms meer voorsiening te maak vir moontlike slegte skuld. Niemand het vroeg in 2020 geweet hoe erg die Covid-19-pandemie die ekonomie sou beïnvloed nie en, by implikasie, die vermoë van banke se kliënte om hul skuld te betaal.

Leave a Reply

error: Content is protected !!