Skip to main content

‘n Kaliforniese jurie het die erfgenaam, die multimiljoenêr Robert Durst, skuldig bevind aan die moord op sy jarelange vriendin Susan Berman in 2000, die eerste skuldigbevinding van ‘n man wat vermoedelik drie mense in drie state vermoor het in die afgelope 39 jaar. Hy het die drie moorde op die HBO-dokumentêr The Jinx erken.

Durst, 78 en verswak, sal waarskynlik in die gevangenis sterf, aangesien die jurie hom ook Vrydag skuldig bevind het aan die spesiale omstandighede waarin hy ‘n getuie ingewag en doodgemaak het, wat ‘n verpligte lewenslange vonnis inhou. ‘n Regter van die hooggeregshof, Mark Windham, wat toesig gehou het oor die verhoor, het ‘n vonnisverhoor vir 18 Oktober ingestel.

Die jurie het bevind dat Susan Berman vermoor is omdat sy ‘n getuie van ‘n misdaad was: ‘n alibi vir Durst in die verdwyning van sy vrou Kathleen McCormack Durst. Met hierdie uitspraak het jurielede aangedui dat hulle meen dat Durst, nou 78, ook Kathie Durst in 1982 vermoor het, en het Berman vermoor het omdat hy geglo het dat sy hom by die vroeëre misdaad sou betrek.

Durst is skuldig bevind na ‘n jurie-beraadslaging van net meer as sewe en ‘n half uur. Durst was effektief verhoor vir drie moorde: Berman, Kathie Durst en sy 71-jarige buurman, Morris Black, wat in September 2001 dood is.

Durst het erken dat hy Black per ongeluk tydens ‘n onderonsie geskiet het en as gevolg van paniek die lyk opgesny en van die oorskot in Galvestonbaai ontslae geraak het (Black se kop was nooit gevind nie). Aanklaers in Los Angeles het aangevoer dat Black die ware identiteit van Durst geken het.

Durst se gesondheid het merkbaar agteruitgegaan. Voor die verhoor het hy slukdermkanker gehad en ‘n aantal nie-verwante operasies ondergaan, waaronder ‘n prosedure om vloeistof uit sy brein te drein. Hy is sigbaar broos, in  ‘n rolstoel, dra ‘n gehoorapparaat, en sy urine word in ‘n blootgestelde katetersak versamel.

“Hy is te siek om die besluit te neem of hy wil getuig,” het sy hoofadvokaat, Dick DeGuerin, wat hom suksesvol in Galveston verteenwoordig het, gesê. “Dit is wreed dat mnr. Durst in só ‘n toestand hierdeur gesit moet word. Jy kan dit stop.”

Regter Mark E. Windham het die versoek geweier en opgemerk dat Durst gedurende die hele verhoor ‘n ‘baie aktiewe deelnemer’ was.

Leave a Reply

error: Content is protected !!