Skip to main content

Vertragings deur brand, sabotasie en tesourie het Eskom se Majuba Rail-koste verhoog van ‘R108 miljoen tot R6,5 miljard’.

Die kantoor van die nasionale tesourie van die hoof-aankoopbeampte het 111 dae geneem om te reageer op ‘n dringende afwykingsversoek wat Eskom ingedien het om ‘n sleutelkontrakteur vir die beleërde Majuba-spoorprojek aan te stel – wat moontlik die kragvoorsiener met honderde miljoene rande se ekstra koste kan laat opeindig.

Ten tyde van die aansoek op 11 Junie 2020, word beraam dat die projek – om die werk aan ‘n uitgebreide opgradering van die steenkoolaflaai-fasiliteite by Majuba-kragstasie naby Volksrust, Mpumalanga, wat in 2017 begin het, te voltooi – in vyf maande voltooi kan word teen R108 miljoen.

Dit het ‘n bietjie meer as vier maande geneem voordat die tesourie die afwyking goedgekeur het om Tenova Mining en Minerals op ‘n enkele bron aan te stel – nadat hy die versoek twee keer geweier het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!