Skip to main content

Die ANC hoop om Bo-Kaap-inwoners se stemme te verwerf deur te belowe om sy magte te gebruik om dié gebied as ‘n erfenisgebied te verklaar. Kan dit as ‘verkiesingsaas’ bestempel word?

Alhoewel Jessie Duarte, adjunk-sekretaris-generaal van die ANC, erken dat dit moontlik opportunisties lyk, herhaal sy die belofte aan partylede en ondersteuners wat Donderdag ‘n partyvergadering in die gebied bygewoon het.

‘Ek weet dat kameraad Nathi [Mthethwa, minister van sport, kuns en kultuur] baie graag wil terugkom en die groot aankondiging wil maak. Ek het vanoggend vir hom gesê dat ek dink hy moet die groot aankondiging betyds maak sodat julle die wyk kan wen,” het sy tydens ‘n voorbereidende vergadering met ANC-aktiviste in die Ghoema-teater gesê, voordat sy met ‘n deur tot deur veldtog begin het.

‘Ek weet dit klink ‘n bietjie opportunisties, maar dit is wat ons moet doen,’ het sy bygevoeg.

Op ‘n ander plek het Duarte aan ANC-ondersteuners gesê dat Mthethwa verskeie eiendomme in die gebied wat as erfenisgebiede gemaak gaan word, sal formaliseer.

‘Ek weet nie wat die datum is nie… Hy gaan binnekort hierheen kom om die verskillende geboue, ongeveer 15 persele, wat nou as erfenisgebiede gemaak word, te formaliseer en dan te volg wat daarna gebeur’ het sy gesê.

Sy het verduidelik dat die eerste fase is dat sekere geboue as erfenisgebiede verklaar moet word, en dan sal ‘n beskermingsbevel vir die hele Bo-Kaap-gebied uitgereik word.

Dit sou verseker dat eiendomsontwikkelaars uiteindelik nie dié een sou wen nie, het sy gesê.

Duarte reageer op kommer van ANC-aktiviste en lede van die gemeenskap in sommige van die huise wat sy besoek het oor die gentrifisering van die gebied, wat hulle onbekostigbare munisipale tariewe gelaat het.

Leave a Reply